Kimi Räikkönen ajoi ensi kertaa F1-autoa Mugellossa vuonna 2000. Sauber oli haalinut nopean nuorukaisen joukkoihinsa, olihan hän vakuuttanut Formula Renaulteissa.

– Minulla ei ollut silloin oikein mitään ideaa aiheesta, kun en ollut edes koskaan nähnyt livenä kyseistä autoa. Tai olin, mutta en kilparadalla. Kun menin sinne, oli aika hankala kuvitella, mitä olisi edessä, Räikkönen kertoo F1i.comin haastattelussa.

– Ajoin Formula Renaultia ja olin ajanut testit Formula 3:lla. Ajattelin, että OK, se on hiukan Formula Renaultia nopeampi, muttei kovin paljon. Menin ajamaan hyvin avoimin mielin. Halusin tietää, millaista se olisi. Mutta vaikeaa se oli, eikä niskani tahtonut millään kestää sitä. Mikä tahansa muu rata olisi varmasti ollut parempi siihen testiin. Vedin kolme kierrosta ja sitten oli mentävä varikolle huilaamaan. Tuohon aikaan ei todellakaan ollut mitään ohjaustehostimia, joten olihan se aika rankkaa.

– Oli hyvä, että menin sinne niin avoimin mielin. En lopulta kokenut, että ajaminen oli kovin paljon vaikeampaa kuin pikkuluokissa. Vauhtia oli vain enemmän ja siihen piti tottua. Se kesti hetken: kaikki tapahtui paljon nopeammin ja oli tajuttava esimerkiksi, koska pitää jarruttaa ja kuinka lujaa. Siinä mielessä se ensimmäinen testipäivä oli aika kova ja hankalakin. Mutta hyvin nopeasti se kaikki ikään kuin hidastui mielessäni, ja siitä tuli normaalia, kuten Formula Renaultin ajaminen minulle oli. Kun tuli se tunne helppoudesta ja asioiden hidastumisesta, se oli aivan mahtava fiilis, Räikkönen muistelee.