Katso kuvat hetki hetkeltä Belgian dramaattisesta lähdöstä – Kimi Räikkösellä surkea tuuri

Belgian GP:n lähdössä nähtiin todellista dramatiikkaa. Suomalaisittain lähtö oli kova pettymys, sillä Kimi Räikkönen kolaroi Max Verstappenin ja tallikaverinsa Sebastian Vettelin kanssa ja kisa oli taputeltu käytännössä ensimmäisessä mutkassa.

Räikkönen sai hyvän lähdön ja ampaisi heti Verstappenin ohitse, mutta nuori Red Bull -kuski otti väkisin sisäkaartesta paikkansa takaisin. Samaan soppaan tuli vielä Vettel, joka tuli tiukasti mutkaan Räikkösen toiselle puolelle.

Suomalainen jäi nakiksi sämpylöiden väliin ja menetti kolarin jälkeen useita sijoituksia renkaan puhkeamisen vuoksi. Lopulta Räikkönen ja Verstappen joutuivat tulemaan heti varikolle. Räikkönen oli täysin syytön törmäykseen, eikä hän olisi voinut välttyä kolarilta mitenkään.

Katso kuvat selityksineen dramaattisesta lähdöstä vaihe kerraallaan painamalla kuvan oikeasta reunasta seuraavaan kuvaan.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!

 • Btw

  Räikkösen olisi pitänyt sulkea sisälinja niin tuotakaan ei olisi tapahtunut. Onhan tuo monesti nähty, että aina sieltä joku tunkee väkisin väliin.

  • Onni Siemen

   Räikkönen ajoi radan reunaa, Verstappen yritti ohitusta radan ulkopuolelta kanttarikiviä pitkin.

   • Btw

    Max oli Kimin rinnalla jo ennen mutkaa koska siellä oli tilaa. Jos Kimi olisi pitänyt sisälinjan koko suoran niin Max olisi joutunut ajamaan Kimin takana mutkaan tultaessa eikä siitä olisi enää kerenny tunkemaan väliin kanttarin päälle.

 • Btw