© Kuva: Getty Images

Alonso ja Hamilton takariviin – mutta kumpi starttaa viimeisenä?

Sekä McLarenin Fernando Alonso että Mercedeksen Lewis Hamilton saivat niin paljon rangaistuksia, että kummankin pitäisi lähteä lähtöruudusta 22 Span GP-kilpailuun. Joten kumpi lähtee viimeisenä?

Molemmat saivat rangaistuksensa käytettyään sääntöjen sallimat moottorinsa ja komponenttinsa loppuun.

Alonson rangaistus on 35 ruutua, Hamiltonin 30. Lisäksi Sauberin Marcus Ericssonilla on 10 ruudun rangaistus päällä, joten hänenkin pitäisi hyvin todennäköisesti lähteä viimeisestä ruudusta ellei ole aika-ajoissa 11 parhaan joukossa.

Sääntöjen mukaan keskinäinen lähtöjärjestys määräytyy sen mukaan, koska rangaistukset on otettu, kuinka monta ruutua rangaistuksia tulee ja miten heidän käy aika-ajoissa – mutta mikä näistä lopulta ratkaisee eniten? Me emme ainakaan löytäneet säännöistä selkeää yksiselitteistä vastausta kysymykseen, joten nähtäväksi jää, kuinka kolmen viimeisen lähtöjärjestys muodostuu.

Valistunut veikkauksemme on, että eniten rangaistuksia saanut kuljettaja lähtee viimeisenä, joten tällä logiikalla viimeisessä ruudussa on Alonso, sitten Hamilton ja sitten Ericsson.

 

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!

  • Arto Vartiainen

    Näkisin asian näin: Oletetaan että Hamilton käy vain tekemässä tarvittavan ajan että pääsee lähtöruudukkoon, sijoittuen sijalle 20, ja Alonso ajaa tosissaan ja pääsee ruutuun 14. Tällöin Hamiltonilla on rangaistuksien kanssa lähtöruutu 20+30=50 ja Alonsolla lähtöruutu 14+35=49, eli Alonso lähtee Hamiltonin edestä ruudusta 21 ja Hamilton ruudusta 22. Jos Ericsson ajaa ruutuun 18, niin rangaistuksien kanssa hän lähtee ruudusta 18+10=28, eli starttaa sekä Alonson että Hamiltonin edestä ruudusta 20.