Williamsin kausi on ollut alakuloinen. Samaa voi sanoa myös Williamsin suomalaiskuski Valtteri Bottaksen kaudesta, vaikka Bottas onkin tehnyt kaiken, mitä autollaan pystyy.

Williamsin ja samalla myös Bottaksen paras sijoitus tällä kaudella tuli Kanadassa, jossa suomalainen ajoi hienosti palkintopallille ollen kolmas. Bottas on MM-pisteissä edelle tallikaveriansa Felipe Massaa.

Williams on vielä turvallisesti valmistajien pistetaulukossa neljäntenä, mutta viime kisojen esitykset eivät lupaile hyvää. Lisäksi myös tilastojen vertailu edelliskauteen ei vakuuta.

Bottaksella oli viime kaudella 11 osakilpailun jälkeen 79 pistettä kasassa ja sijoitus MM-sarjassa oli silloin kuudes. Nyt Bottaksella on 56 pistettä ja sijoitus on pykälää huonompi eli seitsemäs.

Massalla tilanne on vielä huonompi. Viime vuonna Massalla oli 11 GP:n jälkeen 82 pistettä ja MM-sarjassa brasilialaiskuski oli jopa tallikaveriansa Bottasta edellä viidentenä. Tämän kauden saldo on surullinen; 38 pistettä ja yhdeksäs sija MM-sarjassa.

Kautta on vielä paljon jäljellä, joten liian aikaisia johtopäätöksiä ei kannata tehdä. Se on kuitenkin selvää, että tällä kaudella Williams ei kisaa kärkitalleja (Mercedes, Ferrari, Red Bull) vastaan.

Alla Bottaksen, Massan ja Williamsin tilastot (twiitteinä) 11 GP:n jälkeen kaudelta 2015 ja 2016.