F1:n rengasvalmistajan Pirellin mukaan kauden 2017 rengastesteihin osallistuvat Mercedes, Ferrari ja Red Bull tulevat hyötymään muita enemmän, kun pääsevät testaamaan ensi kauden uusia renkaita.

Nämä kolme tiimiä aloittavat testaamisen elokuussa vanhoilla autoilla, joihin on lisätty downforcea. Testejä jatketaan kauden päätyttyä. Pirelli haluaa, että testeissä ajavat nimenomaan kilpakuljettajat, jotta palaute olisi mahdollisimman tarkkaa. Tismalleen sama informaatio tullaan kuitenkin jakamaan jokaiselle tiimille.

– Emme olisi halunneet ihan tällaista tilannetta, joten totta kai kaikki saatava data jaetaan tasapuolisesti jokaiselle tiimille. Niissä tulee olemaan kaikki kuljettajien kommentit, meidän omat analyysimme ja niin edelleen, sanoo Pirellin johtaja Mario Isola.

– Testit ovat kuitenkin ns pimeitä eli tiimit eivät tiedä, onko auton alla perusrengas, prototyyppi tai mikä seos on kulloinkin käytössä. Heillä on vain ajokalenteri, mitään muuta he eivät tule tietämään.

– Tämä on aika arka asia, mutta on selvää, että ilman kunnollisia ratatestejä ei uutta F1-rengasta voi millään kehittää. Mukana olevat tallit saavat ehkä pienen ekstrahyödyn ensi kaudelle, Isola sanoo.