Williamsin tekninen johtaja Pat Symonds kritisoi aiemmin Pirellin rengastestausta ensi kaudelle, johon osallistuvat kärkitallit Mercedes, Ferrari ja Red Bull. Symondsin mukaan tallit saavat testauksesta suuren hyödyn muihin talleihin verrattuna.

Pirelli kuitenkin otti kantaa asiaan ja väitti tiukkaan, että hyöty on hyvin minimaalinen, ja kaikki analysoiva tieto on kaikkien tallien käytettävissä.

– Tallit, jotka eivät osallistu testaukseen saavat kaiken analysoidun tiedon ja kuljettajien kommentit. Aiomme jakaa kaikille saman tiedon, Pirellin kisamanageri Mario Isola vakuutti Motorsportille.

Kyseessä on niin sanotut sokeat testaukset. Tallit eivät tiedä, mitä renkaita he testaavat.

– Älkää unohtako, että kyseessä on sokeat testaukset. He tietävät, että testaamme renkaita, mutta he eivät tiedä, mitä rengasta testataan tai mitä rengasseosta. He eivät tiedä mitään, Isola sanoi.

Isolan mukaan ratkaisu on paras mahdollinen, jos se ei miellytä kaikkia talleja, sille ei voi mitään.

– Mielestäni olemme löytäneet todella hyvän ratkaisun. Jos se ei miellytä kaikkia talleja, olen pahoillani, mutta meidän piti löytää testaukseen jokin ratkaisu.

– Se on tietysti vaikea sanoa, onko siitä hyötyä vai ei (talleille, jotka osallistuvat testeihin). Meillä on ollut useita kokouksia ja keskusteluja siitä, etteivät ne tallit, jotka eivät testaukseen osallistu, joudu haitalliseen asemaan, Isola kertoi.