Monien mielestä 21 kilpailun F1-kausi on aivan liian massiivinen ja rankka kuljettajille ja tiimeille. Maailmanmestarit Lewis Hamilton ja Jenson Button ovat eri mieltä.

21 kilpailua kahdeksan kuukauden aikana ympäri maailman on tuhti setti. Varsinkin, kun elokuussa on neljän viikon tauko. Kisoja tulee muina kuukausina keskimäärin kolme kappaletta ja esimerkiksi heinäkuussa ajetaan neljä kisaviikonloppua.

– Minulle se ei ainakaan ole ongelma. Lennän kisapaikalle torstaisin ja lähden maanantaina aamulla. Mekaanikoilla on paljon vaikeampaa, he ehtivät olla kotona ehkä yhden päivän viikossa. Voin kuvitella, kuinka vaikeaa se on heidn perheilleen, sanoo McLarenin Jenson Button UOL Esportelle.

Lewis Hamilton lentelee kisojen lisäksi erilaisiin korkean profiilin tilaisuuksiin ympäri maailman, minkä ehtii. Häntäkään tiivis kalenteri ei haittaa.

– Onhan kisoja paljon, mutta minä ainakin pidän niistä, jotka ovat Euroopan ulkopuolella, siellä sääkin on yleensä parempi. Pitkät lentomatkat eivät haittaa minua lainkaan, tykkään olla pois kotoa, Hamilton sanoo.