Lewis Hamilton haluaa, että Mercedes ottaa jossakin seuraavista kisoista kaksi rangaistusta tahallaan, että he saisivat loppukaudeksi riittävästi moottoreita käyttöön.

Itävallassa Hamilton käytti viimeisen kauden viidestä sallitusta moottoristaan. Niinpä hän tulee käsrimään seuraavasta moottorinvaihdosta 10 sijan lähtöruuturangaistuksen.

Uusien sääntöjen mukaan kaksi rangaistusta samassa kilpailussa pudottaisi kuljettajan viimeiseen lähtöruutuun, mutta samalla talli saisi kaksi uutta moottoria käyttöönsä loppukaudeksi.

Pieni ongelma on siinä, että jos nuo kaksi moottoria kikkaillaan Hamiltonille, niitä ei saa enää kehittää – silloin Nico Rosberg saisi selkeän edun loppukaudeksi.

– Tähän ratkaisuun olen itse tullut. Ja näin meidän täytyy tehdä, koska ihan ehdottomasti tarvitsen vielä moottoreita tämän kauden aikana, Hamilton sanoo Autosportille.

– On vain ajan kysymys, koska se tehdään.

Hamilton haluaisi, että rangaistukset otettaisiin radalla, missä on helppoa ohittaa.

– Strategit miettivät aina, millä radalla ohittaminen on helppoa. Ratkaisun pitäisi olla minun, koska todellakin tiedän sen kokeneena kuljettajana. Minun on nyt ryhdyttävä strategiksi ja tehtävä päätös. Totta kai haluan vielä lisää moottoreita, joten jossain kohtaa päätös on pakko tehdä, Hamilton sanoo.

Tiimipäällikkö Toto Wolff toivoo, että ratkaisua voitaisiin venyttää niin pitkälle kuin mahdollista.

– On erilaisia visioita siitä, miten tämän voisi tehdä. Ei meidän ole välttämättä pakko ottaa rangaistuksia, mutta aika todennäköiseltä se juuri nyt näyttää. Alkuperäinen suunnitelmamme oli selvitä kausi loppuun neljällä moottorilla.