Jari-Matti Latvala lähtee hakemaan Jyväskylän MM-rallista kolmatta peräkkäistä voittoa. Samalla hän tekee suomalaista rallihistoriaa, kävi miten kävi.

Kun kilpailu illalla starttaa, tulee Latvalasta kaikkien aikojen eniten MM-ralleja ajanut suomalaiskuljettaja 164 WRC-startillaan, vaikka hän on vasta 31-vuotias!

– Tuo tuntuu todella isolta määrältä. On vaikea edes uskoa, että olen ajanut noin monta kilpailua ja näin kauan. Mutta toisaalta aloitin jo 17-vuotiaana. Vuodet ovat vierineet nopeammin kuin odotin, mutta uskon että minulla on vielä paljon vuosia ja paljon saavutettavaa jäljellä, Latvala sanoi FIA:n lehdistötilaisuudessa.

– Muistan kun Juha Kankkunen ajoi 42-vuotiaana ja Carlos Sainz 45-vuotiaana. Jos kaikki sujuu hyvin, on ihan mahdollista ajaa huipulla yli nelikymppisenä.

Kotikisa tuo Latvalalle paitsi paineita myös erityisen latingin.

– Tämä on totta kai minulle täysin spesiaali kilpailu. Täällä on niin paljon suomalaisia kannattajia reitillä. Uskon että jokaisella kuljettajalla tulee aina kotikisasta extralatausta. Kyllä minä haluan valtavasti voittaa ja kotikisa tuo lisää paineita, mutta eiköhän ne vain pidä pystyä käsittelemään.

Mukana on nyt uusia erikoiskokeita, Latvala ei näe niitä ongelmaksi.

-Kun reitit julkaistaan, ei kukaan tunne uusia pätkiä. Ei minullakaan ole niistä mitään kokemusta.

– Mitä enemmän uusia pätkiä on, sitä tasapuolisempaa se on kaikille kuljettajille. Etenkin tässä rallissa. On suuri ero sillä, oletko ajanut pätkät 4-5 kertaa tai jos olet ensi kertaa mukana. Uusissa pätkissä on se hyvä puoli, että jos niillä onnistuu erityisen hyvin, saattaa eroja pystyä tekemään enemmän kuin vanhoilla kaikille tutuilla pätkillä, Latvala näkee.