© Kuva: Getty Images

Haasin epätoivo syvenee – synkkä nollaputki jatkuu

Haasin loistava alkukausi on valahtanut täysin nilkkoihin. Kymmenen osakilpailun jälkeen tallin toinen kuljettaja Esteban Gutierrez on yhä nollakerhossa.

Meksikolainen on ollut kolmesti 11., mutta ei kertaakaan pisteillä. Romain Grosjean on kerännyt kaikki Haasin 28 MM-pistettä. Kuudessa viime GP:ssä hänkin on ollut pisteillä vain kerran.

– Olen yhä optimistinen, että kehitymme ja vauhtimme riittää. Hyvät aika-ajot ovat olleet mielestäni osoitus siitä, että pystymme parempaan, Gutierrez sanoo NBC Sportsille.

Silverstone oli Haasille kaamea: Grosjean keskeytti ja Gutierrez oli maaliin päässeistä autoista viimeinen. Jopa Sauberin Felipe Nasr ehti edelle.

– Emme saaneet viileässä renkaita toimimaan lainkaan. Se ei ollut kilpailu, jollaista toivoimme. Tiimissä on silti edelleen optimistinen tunnelma, ja etenkin Unkarista odotamme paljon.

– Hungaroring on minulle erityinen rata, sillä testasin siellä elämässäni ensi kertaa Formula BMW:tä Eurooppaan saapumiseni jälkeen 2007, Gutierrez muistelee.

– Minulla on sieltä hienoja muistoja ja myös hyviä tuloksia. Rata on hidas, mutta mutkat ovat nopeita, sen pitäisi sopia meille, Gutierrez uskoo.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!