© Kuva: Getty Images

Red Bull pääsee testaamaan Pirellin renkaita tällä viikolla

Red Bull testaa Pirellin ensi kauden leveämpiä renkaita tällä viikolla tiistaina ja keskiviikkona Paul Ricardin radalla Ranskassa.

Testit tehdään vuoden 2014 autolla ja puikoissa on testikuljettaja Pierre Gasly. Tallit ovat sopineet testisysteemistä, että Pirelli saa mahdollisimman paljon dataa kehittääkseen ensi kauden renkaista mahdollisimman hyvät.

Myöhemmin tänä kesänä myös Mercedes ja Ferrari testaavat Pirellin kumeja Silverstonessa ja Fioranossa.

Elokuussa on tarkoitus ottaa testeihin kauden 2015 autoja, joilla pystyy paremmin simuloimaan ensi kaudeksi lisääntyvää downforcen määrää. Nämä testit ajetaan elokuussa Paul Ricardilla, Barcelonassa, Fioranossa ja Mugellossa. Kauden jälkeen testaaminen jatkuu vielä Abu Dhabissa.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!