Vaikka formula ykkösten tylsyydestä ja katsojien mielenkiinnon hiipumisesta on puhuttu paljon, ei markkinointiguru Martin Sorrell näe lajin tulevaisutta synkkänä – pikemminkin päinvastoin.

Sorrell istuu F1:n markkinointioikeudet omistavan Formula One Groupin hallituksessa ja on ollut lajissa mukana pian 40 vuotta. Mainos- ja markkinointialalla hän on luonut mittavan omaisuutensa.

– Totta kai asioita voitaisiin tehdä paremmin, mutta en näe uhkaa, että F1 ei kiinnostaisi sponsoreita. Olin Monacossa mukana ensi kertaa tällä kaudella ja puhuin siellä todella monien ihmisten kanssa. Ilmapiiri oli hyvin positiivinen, Sorrell sanoo Formula1.comille.

– Yksi iso syy on se, että kilpailu on kiristynyt, kun Red Bull on noussut mukaan kärkeen. Kilpailut ovat nyt mielenkiintoisempia ja sitä fanit haluavat.

– Jos ajatellaan yritysten mielenkiintoa globaalissa mittakaavassa niin F1, jalkapallon MM-lopputurnaus ja olympialaiset ovat omassa kastissaan, ylitse muiden. Ja siksi tämä onkin niin mielenkiintoista: F1-kausi ajetaan joka vuosi, kun taas MM-turnaus ja olympialaiset pidetään vain joka neljäs vuosi, siksi F1 kerää huomattavasti enemmän rahaa sponsoreilta. F1 on edelleen todella vahva ja vaikuttava brändi, joka kiinnostaa, Sorrell vakuuttaa.

– Euroopan taloustilanne on hankala, joten F1:n on mentävä sinne, missä markkinat kasvavat ja siinä Bernie Ecclestone on onnistunut hyvin.