© Kuva: Getty Images

Kimi Räikkösen pomo uskoo: ”Kaudella 2017 olemme lyömättömiä”

Ferrarin presidentti Sergio Marchionne ei ole menettänyt uskoa omaan tiimiinsä. Hänen mielestään maailmanmestaruus tällä kaudella on edelleen mahdollinen.

Kun kahdeksan kilpailua 21:stä on ajettu, Sebastian Vettel on MM-sarjan kärjessä paahtavaa Nico Rosbergia perässä 45 pistettä ja Kimi Räikkönen 60. Valmistajien pisteissä ero Mercedekseen on 81 pistettä.

– Uskon edelleen, että voimme voittaa maailmanmestaruuden. Kilpailuja on paljon jäljellä ja mitä tahansa voi vielä tapahtua, Marchionne sanoi La Gazzetta dello Sportille.

– Mercedeksen vahvuus on heidän autonsa stabiliteetti sekä tietynlainen pysyvyys. Ferrarin SF16-H on täysin uusi auto verrattuna viime kauden autoon. Kun toimme sen radalle, ihan kaikki odotukset eivät täyttyneet. Se ei ole ihan helppo auto, mutta teemme kaikkemme, että saamme sen valtavan potentiaalin esiin koko ajan yhä paremmin.

Marchionne on vaihtanut aika tavalla Ferrarin henkilökuntaa viime vuosina, ovi Maranellossa on käynyt tiuhaan.

– Tällä hetkellä meillä on riittävästi henkilökuntaa ja lahjakkuutta. Toin tallipäälliköksi Maurizio Arrivabenen ja lisäksi keskustelimme jokaisen työntekijän kanssa, niidenkin, jotka eivät ole esillä parrasvaloissa. Haluamme antaa kaikille mahdollisuuden näyttää osaamistaan. Vaihdoksia on tullut kieltämättä aika lailla, joten kaiken loksahtaminen kohdalleen ottaa hieman aikaa.

– Saimme juuri Jock Clearin mukaan timiimme. Meillä on nyt oikeat ihmiset tekemässä työtä juuri niillä osa-alueilla, joissa meillä on suurimmat ongelmat tällä hetkellä. Tuloksia ei tule yhdessä yössä.

– Teemme koko ajan töitä sen eteen, että 2017 olemme lyömättömiä, mutta totta kai kausi 2016 on aivan yhtä tärkeä, me tarvitsemme voittoja mahdollisimman pian.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!