© Kuva: Getty Images

Kimi Räikkönen Bakun tapahtumista: ”Olisin pystynyt pitämään hänet takanani”

Kimi Räikkönen ajoi Bakun GP:ssä neljänneksi. Suomalainen kärsi kilpailussa viiden sekunnin aikarangaistuksen ajettuaan varikkoalueen rajaavan valkoisen viivan yli.

Kolmanneksi ajanut Forse Indian -tallin meksikolaiskuski Sergio Perez ohitti kilpailun lopussa Räikkösen, vaikka Perezille olisi riittänyt palkintopallisijoitukseen köröttely Räikkösen perässä. Räikkösen mukaan ohitusta ei olisi tapahtunut ilman aikasakkoa.

– Olen varma, että olisin pystynyt pitämään Force Indian takanani, mutta loppusijoitus olisi ollut joka tapauksessa sama, joten ei ollut mitään järkeä tehdä siitä kovaa taistelua, Räikkönen kertoi Autosportin mukaan.

Lue lisää Räikkösen mietteistä täältä (uutinen).

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!

  • OJ

    Oli kyllä kaikenkaikkiaan täysin naurettava rangaistus Kimille. Miksi varikonportin viivan ylitys oli Bakussa kiellettyä? Lienee ainoa rata missä niin on. Ja esim. aika-ajoissa sen sai ylittää mielestäni ihan miten vain ja kisassakin ainakin Ricciardo meni ko. viivan yli kahdella renkaalla. Joten Kimin neljän renkaan ylitys oli sitten yhden sijoituksen arvoinen ja Ricciardon kahden renkaan ylitys ei ollut rankaistavaa? Missä järki? Ja onko lajille kunniaksi? Ei ole ei. Hienoa työtä FIA!