© Kuva: Getty Images

Fernando Alonso lopettamassa? Kehui Kimi Räikköstä: ”Hän voisi jatkaa ikuisesti”

McLaren-kuski Fernando Alonso avasi lopettamishuhujaan ranskalaiselle L’Equipe-lehdelle. Alonso ylisti samalla myös toisia kokeneita F1-kuljettajia, mukaan lukien Kimi Räikköstä.

– Jos katsotaan kuljettajia, kuten Räikkönen, (Jenson) Button tai  (Felipe) Massa, he voisivat jatkaa kilpa-ajoa ikuisesti, mutta minä en varmaankaan ole samanlainen, Alonso sanoi.

Alonson sopimus McLarenin kanssa kattaa myös vuoden 2017, mutta huhut lopettamisesta ovat käyneet kuumana. Alonson puheet asian tiimoilta eivät ainakaan vähennä huhuja.

– Kun aika on valmis, lopetan F1:ssä. Kun et ole enää tarpeeksi nopea, etkä pidä siitä enää, on aika siirtyä eteenpäin. Tällä hetkellä minusta tuntuu siltä, että olen tulossa unelmani päätökseen, Alonso täräytti.

– Isäni rakensi minulle aikoinaan karting-auton, joka oli tehty samanlaiseksi kuin McLaren-Honda, ja nyt ajan itse McLaren-Hondalla. Minusta tuntuu, että ympyrä sulkeutuu romanttisella tavalla, Alonso kertoi.

34-vuotias espanjalaiskuski ei vielä osannut arvioida, mitä aikoo tehdä F1:n jälkeen. Alonso sanoi haluavansa palata normaaliin elämään kiinni, ainakin aluksi.

– Kun lopetan, uskon nauttivani normaalista elämästä ainakin aluksi. Ehkä myöhemmin ajan jossain muussa sarjassa. Esimerkiksi Le Mans voisi olla täydellinen minulle, koska siinä ei tarvitse olla koko vuotta poissa kotoa, Alonso sanoi.

Alonso on voittanut kaksi maailmanmestaruutta. Hänestä tuli vuonna 2006 kaikkien aikojen nuorin tuplamaailmanmestari. GP-voittopokaaleja Alonson palkintohyllystä löytyy peräti 32.

Lähde: f1i.com

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!

 • Timo A Heikkilä

  Alonsolla on ollut myös paljon huonoa tuuria urallaan tai ennemminkin ajamisen kannalta huonoja tallivalintoja viime kausina, vaikka ne ovat olleet huipputalleja niin ovat sattuneet Alonson kannalta heikoille vuosille. Onneksi palkka on vielä kompensoinut.

 • Btw

  Jahas nyt sitten alkoi sympatian ja säälipisteiden keruu kun McHonda ei kulje..

 • F1 Dio

  Pakko sanoa että Alonso on yksi ärsyttävimmistä kuskeista koskaan, mutta samalla myös parhamistoa. Jos vertaa vaikka Räikköseen niin ero on siinä että Alonso voi ajaa loisavasti autolla joka ei nyt aivan säädöissä olekkaan. Kimihän on ihan pihalla jos ei ole säädöt täydelliset ja pitoa keulassa. Sadekeli on Räikkösen akilleen kantapää ollut aina. Mutta jos nämä kaksi pannaan samalaiseen autoo niin yhteiset Ferrarivuodet kyllä näyttivät kumpi se parempi on. Valitettavasti Kimi oli ihan jaloissa vaikka jotain hämärää Ferrarilla Alonson toimesta tehtiinkin pilttuun toiselle puolelle;)

 • surkea alonso murtui paineissa Vettelille. olisikohan kannattanut pitää tur_ansa kiinni eikä uhota Vettelille (Sebastian) että nyt katsotaan kumpi on 3-kertainen mestari! jokainen tietää miten pikku-Vettel klaarasi homman kotia! 😉

 • Jari Harti Lindroos

  Alonso on tuplamestari, joten kannattaa vaan surkeiden kotikuskien pitää pitää turpansa kiinni.