F1-sarjan ranskalainen voimanlähdevalmistaja Renault on jatkamassa yhteistyösopimustaan Red Bullin F1-tiimin kanssa, kertoo motorsport.com. Päätös voi tulla jopa pienoisena yllätyksenä muistaen kaksikon viime vuoden erittäin kireät välit.

Takavuosien menestystalli Red Bull on tipahtanut kärjestä nykyisten voimanlähteiden aikakaudella. Talli syytti pitkin viime vuotta ranskalaismerkin V6-moottoria tehottomaksi, mikä luonnollisesti aiheutti paljon pahaa verta Renault’n puolella. Kaksikon kerrottiin jo ajautuneen lopulliseen välirikkoon, mutta Red Bull oli pakotettu jatkamaan yhteistyötä sen saatua pakit kaikilta muilta voimanlähdetoimittajilta. Uuden sopimuksen myötä moottorit brändättiin kuitenkin TAG Heurerin nimen alle.

Renault osti puolestaan itselleen Lotus-tallin tullen takaisin F1-sarjaan omana tehdastiiminään. Lisäpanostus lajiin on tuonut myös tuloksia, sillä merkin voimanlähde on huomattavasti kilpailukykyisempi aiempiin vuosiin nähden. Myös Red Bull on päässyt hyötymään tästä, ja nyt se sisäpiirin lähteet ovatkin kuiskineet kaksikon jatkavan yhteistyötään myös kulvuan kauden jälkeenkin.

Menettely sopii myös Renault’lle, sillä se saa Red Bullista suoran vertailukohdan omalle tallilleen. Kun molemmilla on yhteneväinen voimanlähde, tulevat erot radalla ilmi auton kautta.

Red Bull ja Renault voittivat neljä peräkkäistä maailmanmestaruutta V8-aikakaudella 2010-2013.