McLaren kärsii edelleen voimanlähteensä Hondan tehottomuudesta F1-sarjan muihin voimanlähteisiin verrattuna. Ero on kuitenkin kaventunut viime vuodesta, ja esimerkiksi viime kisassa Venäjän GP:ssä tallin molemmat kuljettajat ajoivat pisteille.

Hondan F1-projektin johtaja Yusuke Hasegawa toivoo, että Hondan vauhdittama McLaren jatkaisi pisteputkeaan Espanjan GP:ssä.

– Circuit de Catalunyan rata on tekninen rata, mikä on vähemmän herkkä voimanlähteen tehon suhteen kuin neljä ensimmäistä kisaa, mutta taas auton balanssi on paljon merkittävämmässä roolissa, Hasegawa kommentoi f1i.comin mukaan.

– Voimanlähteen puolesta se vaatii sopivaa voimantuottoa ja kaasunvastetta, joten tavoitteenamme on tarjota paras mahdollinen balanssi kuljettajillemme, Hasegawa jatkaa.

Japanilainen sanoo, että Honda jatkaa moottorinkehittämistään, mutta vielä ei ole varmaa milloin jäljellä olevia 14 kehityspolettia käytetään.

– Meidän voimayksikön kehittämistyömme pyörii koko ajan, ja emme ole vielä varmistaneet, missä kisoissa käytämme niitä, mutta toivottavasti voimme taistella pisteitä sunnuntain kisasta, Hasegawa sanoo.