Renault toimii tällä hetkellä Red Bullin moottoritoimittajana, joskin TAG Heueriksi brändättynä. Viime kaudella Red Bullin ja Renaultin välit tulehtuivat energiajuomatallin petyttyä Renaultin tehottomiin moottoreihin ja sen uhattua vetäytyä Renaultin moottoreiden käyttämisestä.

Vaikka Red Bullin ja Renaultin välillä myrskysikin viime vuonna, ranskalaisvalmistajan leirissä ollaan edelleen positiivisin mielin Red Bullin suhteen, ja moottorisopimuksen jatkokin on mahdollinen.

– Kuten aina sanoimme, siltoja ei koskaan poltettu Red Bullin kanssa. Moottoritoimittajan näkökulmasta olemme avoimia bisnekselle, avoimia yhteistyömme laajentamiselle, Renault-pomo Cyril Abiteboul kommentoi Autosportille.

Abiteboul sanookin, että F1-sarjassa ei voi työskennellä yksin, ja yhteistyötä tarvitaan.

– Osa Mercedeksen menestystä on ollut se, että heillä on laaja kirjo kumppaneita, asiakkaita varikolla. Eristyksissä ei voi työskennellä. Red Bull on todella vahva tekijä Formula ykkösessä ja meilä on kaikki syyt jatkaa heidän kanssaan työskentelyä, se on järkevää. Jos he ovat tyytyväisiä ja tuote on kilpailukykyinen, meillä ei ole mitään syytä lopettaa työskentelemistä heidän kanssaan, Abiteboul toteaa.

Hän on myös varma, että Renauit pystyy tarjoamaan Red Bullille kilpailukykyisiä moottoreita jatkossa.

– Toivon, että he tajuavat, että olemme olleet aina tosissamme, että meillä oli notkahdus suorituskyvyssämme, mutta olemme tehneet muutoksia rakenteeseen ja tapaan, jolla työskentelemme. Toivon, että he tuntevat ja ovat vakuuttuneita siitä, että meillä on kapasiteetti tuottaa heille kilpailukykyinen tuote, Abiteboul sanoo.