Red Bull ilmoitti aiemmin tänään vaihtavansa päittäin Red Bull -kuljettaja Daniil Kvjatin ja sisartalli Toro Rosson Max Verstappenin paikkoja. Red Bull -pomo Helmut Markon mukaan pääasiallisena syynä oli poistaa Daniil Kvjatin itselleen luomia paineita.

– Se oli lähinnä keino poistaa paineita Daniililta, mikä oli käytettävissä tänä vuonna. Hän ei ole osoittanut likikään samaa suorituskykyä, kuin viime vuonna. Hän on ollut keskimäärin kolmesta viiteen kymmenystä hitaampi kuin Daniel Ricciardo ja viime vuonna he olivat tasoissa, Marko kommentoi f1i.comin mukaan.

– Mutta mikä oli paljon pahempaa: hän oli epätasainen, hänellä oli paljon ylä- ja alamäkiä. Joskus oli hyvää, kuten Kiinassa, ja mutta hän on asettanut itselleen niin kovat paineet, että että tällaisia virheitä tulee automaattisesti. Sotshin kolari johtui sisäisestä paineesta, minkä hän oli itse luonut, se ei tullut meiltä, Marko jatkaa.

Marko toteaa, että kuskien paikkojen vaihtaminen korjasi samalla iskulla monta ongelmaa.

– Meidän luksuksemme on, että meillä on mahdollisuus laittaa Kvjat takaisin Toro Rossolle. Romain Grosjean oli aikoinaan samanlaisessa tilanteessa ja hänellä oli kolari toisensa jälkeen. Halusimme välttää sen. Toisaalta Toro Rossolla oli selkeä levottomuus Carlos Sainz Jr.:n ja Verstappenin välillä. Olemme korjanneet monta ongelmaa emmekä ole poistaneet Kvjatia. Toro Rosso on hyvä keskikastin timi millä on potentiaalia, sekä auton että kuskien osalta, Marko sanoo.