Arvostettu britannialainen autourheilujulkaisu Autosport on jakanut perinteiseen tapaan arvosanat F1-kuljettajille viikonlopun ajotapahtumista. Jo aiemmin huomio on kiinnittynyt lehden penseään suhtautumiseen Ferrarin Kimi Räikköstä kohtaan. Tällä kertaa lehti löi kuitenkin täysin lekkeriksi.

Aika-ajoissa neljänneksi ajanut ja kilpailussa kolmanneksi sijoittunut Räikkönen sai kouluarvosanakseen vaivaisen vitosen. Jos arviota yrittää ymmärtää edes joten kuten, murskautuu kaikki ymmärrys kuitenkin tallikaveri Sebastian Vettelin arvosanan kajahtaessa ilmoille: Kahdeksan!

Vettel keskeytti kilpailussa jo avauskierroksella kolaroinnin seurauksena. Aika-ajoissa hän oli toiseksi nopein, mutta rangaistus pudottu hänet seitsemänteen lähtöruutuun. Räikkönen puolestaan suoriutui ajojen päätapahtumasta vähintäänkin tyydyttävästi, mutta kaikesta huolimatta brittilehti näki suomalaisen suorituksen olleen huono.

– Räikkösen tiedettiin kärsivän radalla, jossa hän ei tahdo saada autonsa etupäähän tuntumaa. Kaikesta huolimatta hänen olisi pitänyt pystyä voittamaan aika-ajoissa Williamsin Valtteri Bottas.

Mukiinmenevästä lopputuloksesta huolimatta Räikkönen sai kritiikkiä kisan tapahtumista.

– Hän mokasi uusintalähdön, minkä lisäksi Lewis Hamilton jekutti häntä helposti. Koko viikonlopun osalta ala-arvoinen ja virheiden sävyttämä viikonloppu, lehti tylytti.

Bottas sai arvosanakseen ansaitun yhdeksikön, mutta esimerkiksi täysin pystyyn tallikaverilleen aika-ajoissa hävinnyt ja kisassakin näkymättömästi esiintynyt Felipe Massa sai arvosanakseen kuutosen.