Honda palasi F1-sarjaan McLarenin moottoritoimittajaksi viime kaudella. Toistaiseksi yhteistyö on ollut takkuista, joskin surkeaan viime kauteen verrattuna kehitystä on havaittavissa. Hondalla odotetaan kuitenkin voimanlähteen kehittyvän tulevaisuudessa merkittävästi tulevien päivitysten myötä.

– Toivon, että se on iso askel. Olen kuullut, että jotkut osista ovat hyvin lupaavia, mutta emme vielä tiedä täsmällistä hyötyä, joten se jää nähtäväksi, Hondan F1-projektin johtaja Yusuke Hasegawa kommentoi f1i.comin mukaan.

Vielä tällä kaudella moottoritoimittajilla on käytössä kehityspoletit. Jokaiselle moottoritoimittajlle on myönnetty 15 polettia, joita käyttämällä voimanlähteitä saa kehittää.

– Meillä on edelleen 14 polettia käytössä, mikä on enemmän kuin Mercedeksellä ja Ferrarilla, mutta toimintamme on silti rajoitettua. Emme halua käyttää poletteja pieniin askeliin. Haluamme niillä olevan oikeaa vaikutusta. Mutta emme silti voi olla varmoja, jokaisen poletin vaikutukset pitää tarkastella varovasti, Hasegawa kommentoi.

Vielä ei ole tietoa, nähdäänkö uusia osia seuraavassa kisassa Espanjassa.

– Tottakai jatkamme kehitystä. Emme vain ole päättäneet, milloin esittelemme uutta tekniikkaa tai milloin käytämme poletteja, Hasegawa toteaa.