Fernando Alonso ei ole niitä miehiä, joiden ajaminen kaatuu itseluottamuksen puutteeseen. Hän ei näe syytä sille, etteikö McLaren voisi olla palkintopallilla jo tällä kaudella.

Alonso avasi pistetilinsä Sotshissa sijoittumalla kuudenneksi, mutta jäi yli kierroksen voittajasta Nico Rosbergista.

– Toki tuo tulos hiukan imarteli meitä, mutta olemme todella tyytyväisiä sijoitukseen. Kun saamme vielä parannettua autoa hiukan ja saan samanlaisen kilpailun kuin Venäjällä, niin miksi en voisi olla vaikka toinen tai kolmas, kun nyt sain suht helposti kuudennen sijan? Alonso kysyy espanjalaisella radiokanavalla Cadena Copella.

– Mercedes menee kyllä omaa vauhtiaan, sille ei kukaan voi mitään. 17 osakilpailua on jäljellä, joten emme missään tapauksessa heitä pyyhettä kehään.

– Vaikka alku on ollut hankala, parannamme jokaisessa kilpailussa pitkin kautta. Tulokset ovat olleet tähän asti ihan odotettuja, mutta Venäjällä olimme myös onnekkaita. Rata sopi meille ja muutama kolari pelasi meidän pussiimme, Alonso myöntää.

McLarenin suurin ongelma on edelleen Hondan voimayksikkö.

– Seuraaviin kisoihin saamme isoja parannuksia aerodynamiikkaan ja koriin. Moottoriin ei varmaan valtavia muutoksia tule, mutta päämääränä on, että meillä on koko porukan paras kori. Barcelonassa (15.5.) meillä on käytännössä täysin uusi auto.

– Niin kauan, kuin emme saa lisää tehoja moottorista, mietimme kuinka selvitä mutkista mahdollisimman nopeasti. Barcelonan ja Monacon radoilla moottorin merkitys ei ole lähellekään niin suuri kuin monella muulla radalla. Siellä on meidän paikkamme iskeä, Alonso uskoo.