Ferrari toi viime viikonloppuna ajettuun Venäjän GP:hen uuden version voimanlähteestään, ja asiakastalli Sauber ilmoitti ottavansa uuden kehitysversion voimanlähteet käyttöön reilun viikon päästä ajettavassa Espanjan GP:ssä.

Ferrarin toisella asiakastallillla, Haasilla, päätöstä ei ole vielä tehty.

– Päätämme asian tällä viikolla. Emme tiedä tarkalleen tuotantoaikataulua, että käytämmekö uutta moottoria Espanjassa. Jos saamme sinne uudet moottorit, silloin käytämme, mutta pitää katsoa, miten kaikki järjestyy, Gunther Steiner, Haasin tallipäällikkö, kommentoi f1i.comin mukaan.

Steinerin mukaan Haas on saamassa ainakin uusia aerodynamiikkaosia Barcelonaan.

– Espanjassa tarvitsemme hieman lisää downforcea auton peräpäähän, samoin kuin Monacoon. Se on vain sopeutumista lähitulevaisuuden ratojen profiiliin. Jatkamme osien kehittämistä, pitää vain olla varma, että ne toimivat. Ei voi koskaan olla varma, ennen kuin niitä on kokeillut, Steiner sanoo.

Vaikka Haas onkin tulokastalli, ei sen tarvitse saapua Barcelonaan täysin kokemattomana. Talvitestit ajettiin Barcelonassa samalla radalla, ja myös Haas sai radasta tuolloin paljon kokemusta.

– Meidän kannaltamme se on hyvä juttu. Voimme saapua Espanjaan ja katsoa dataa, minkä saimme testeistä ja verrata sitä ja katsoa jos olemme menneet väärään jossain, Steiner sanoo.