F1-sarjan johtaja Bernie Ecclestone on vastustanut sarjan nykyisiä voimanlähteitä niiden alkuajoista lähtien. Moottoriurheilun kuninkuusluokan autoihin pultattiin kiinni V6-turbohybridimoottorit kaudeksi 2014. Ennen sitä sarjassa oltiin nähty vuosia vapaastihengittävien V8-moottoreiden tasainen mittelö.

Moottoriuudistuksen myötä eri voimanlähteet ovat olleet keskenään todella epätasaisia, ja tallien suorituskykyerot ovat revenneet pahasti. Pitkällisten neuvotteluiden jälkeen sarjan päättäjät pääsivät viime viikolla sopimukseen, jonka tarkoitus on paitsi laskea nykyisten voimanlähteiden hintaa ja saatavuutta, myös tasoittaa niiden suorituskykyeroja.

Ecclestone kertoo motorsport.comille olevansa erityisen tiukka juuri suorituskykytasapainotuksen suhteen. Vaikka hinta ja saatavuus ovat myös tärkeitä uudistuselementtejä, on brittipohatta valmis tekemään radikaalejakin ratkaisuja, mikäli hänen vaatimuksensa ei täyty.

– Minulle ei ole mitään väliä, kuinka sopimukseen päädyttiin. Haluan vain voimanlähteiden olemista keskenään tasaisia. Jos tähän ongelmaan ei pystytä esittämään ratkaisua, revimme aiemmin neuvotellun sopimuksen palasiksi ja aloitamme alusta uudenlaisilla moottoreilla, jotka ovat nykyisiä yksinkertaisempia, Ecclestone uhkasi.

Sarjan johtajan mukaan tilanne oli sarjan kannalta paremmin edellisten voimanlähteiden aikana.

– Vapaastihengittävien moottoreiden suhteen kaikki merkit olivat saavuttaneet jo huippunsa, ja tilanne oli silloin jotakuinkin tasainen. Asiat menivät kuitenkin monimutkaisiksi, kun moottoreihin iskettiin kiinni kaiken maailman hybridiosia.