Kun tuntematon indonesialainen Rio Haryanto sai ajopaikan Manorilla, moni kuvitteli, että hän tuo talliin ison kasan sponsorirahaa – tuskin häntä muuten olisi valittu tiimin kilpakuljettajaksi.

Ilmeisesti tietty summa rahaa oli luvattu, mutta nyt CNN Indonesian mukaan Haryantolla on vaikeuksia maksaa sovittuja rahoja Manorille. Niinpä Indonesian valtio on julkistanut kampanjan, jonka avulla Haryanto pyritään pitämään F1-sirkuksessa ainakin tämän kauden loppuun.

Indonesian valtio on organisoinut yhdessä viiden telekommunikaatioyrityksen kanssa kampanjan, jossa ihmiset voivat lähettää tekstiviestillä rahaa Haryanton velkojen peittämiseksi.
Fanit voivat tekstata tiettyyn numeroon sanan ”Rio”, jolloin raha menee suoraan Haryanton sponsorikassaan.

Riittävän rahamäärän keräämiseksi indonesialaisten olisi lähetettävä 12,4 miljoonaa ”Rio”-tekstiviestiä heinäkuun puoliväliin mennessä.

– Lähtekää tukemaan häntä. Tehkää tästä itsellenne kuin lääkkeen otto, kolme kertaa päivässä, rohkaisi Indonesian hallituksen edustaja kansalaisiaan.

– Indonesiassa on valtava määrä kännyköitä, joten jos jokainen tekee tämän, me saamme kerättyä riittävästi rahaa, virkamies jatkoi.

Indonesiassa asuu 250 miljoonaa ihmistä ja se on maailman neljänneksi väkirikkain valtio.