Ferrarin tallipäällikkö Maurizio Arrivabene kertoo, että tiimissä on tehty Kiinan osakilpailun jälkeen todella paljon töitä, että ero Mercedekseen saataisiin kurottua kiinni. Kuljettajien rooli työssä kilpailujen välillä on ollut merkittävä.

– Niin Sebastian Vettel kuin Kimi Räikkönenkin ovat olleet koko ajan Maranellossa Kiinan jälkeen ja tehneet rajusti töitä insinöörien kanssa, tallipäällikkö sanoo.

Arrivabene uskoo Ferrarin tasaiseen kehittymiseen pitkin kautta. Mitään taikatemppuja hänellä ei ole takataskussaan. Vaikka Ferrarille tuleekin uusia osia seuraaviin kilpailuihin, kyse ei ole mistään mullistavasta.

– Jotain uutta Sotshiin tulee, mutta ne ovat aika pikkujuttuja. Päätimme jo kauan sitten, että pyrimme tasaiseen kehitykseen pitkin kautta. Kun uuden auton kanssa on vasta lähdetty liikkeelle, ei ole mielestäni järkeä lähteä heti tekemään mitään vallankumouksellisia uudistuksia, Arrivabene sanoo Motorsport.comille.

Ferrarilla on ollut alkukaudesta ongelmia moottorin kanssa, molemmilla kuljettajilla on yksi keskeytys kolmesta kilpailusta moottorin petettyä.

– Vaikka käytämmekin nyt moottorinpäivityspoletteja, olemme valinneet voimanlähteen kanssa samanlaisen hitaan kehittymisen taktiikan.

Ferrari käyttää kolme polettia jo ennen Sotshia.