Sebastian Vettel koki moottoririkon viime viikonloppuna ajetun Bahrainin GP:n lämmittelykierroksella. Aluksi syyn epäiltiin olevan polttoaineensuihkutuksen rikkoutumisessa, mutta nyt Ferrari on löytänyt rikkoutumisen todellisen alkulähteen.

Motorsport.com uutisoi Vettelin Ferrari-moottorin yhden pakoventtiilin rikkoutuneen. Itse vika ei kuitenkaan ole ilmeisesti ollut venttiilissä, vaan venttiilirikko on ollut varsinaisen vian seurausta.

Ferrarilla uskotaan, että pienellä nopeudella ajetun lämmittelykierroksen aikana joukko muuttujia johti erityistilanteeseen, jossa venttiili joutui toimimaan normaalien toimintarajojensa ulkopuolella ja rikkoutui rasituksessa. Syynä epätavalliseen muuttujien summaan epäillään olleen sähkövika.

Se selittää myös sen, miksi moottorissa ei oltu havaittu mitään vikaa ennen kisan alkua. Faktan, että konerikko johtui satunnaisesta sähköviasta, pitäisi karkoittaa enimmät huolet Ferrarin moottorissa vaanivassa selvässä suunnitteluvirheestä.

Vettel joutuukin ottamaan moottoririkon seurauksena jo kauden toisen moottorin seuraavassa Kiinan kisassa käyttöönsä. Ferrari aikoo myös varmistaa, että vastaavan onnettomuuden ei pitäisi päästä toistumaan, kun moottorilla ajetaan matalissa nopeuksissa.

Vettelin moottorivian selviäminen myös vahvistaa jo kerrotun seikan, että Vettelin konerikolla ei ole yhteyttä Kimi Räikkösen Australiassa kokemaan turbovikaan.