Fernando Alonso siirtyi kauden 2014 jälkeen Ferrarilta McLarenille. Moni pitää siirtoa tyhmänä, mutta Alonso ainakin haluaa nähdä asiat toisin.

– Kaudella 2014 en pystynyt nousemaan Ferrarilla podiumille. Mutta sen viiden kauden aikana, mitä olin siellä, menestyimme hienosti ja olin moneen kertaan MM-sarjan kärkipaikalla. Sitä taustaa vasten en näe Ferrarin menneen lainkaan eteenpäin, Alonso väittää espanjalaiselle AS:lle.

– Onhan Ferrari nyt hyvissä asemissa. He ovat haastajia ja ehdokas jopa mestariksi. Mutta kun minä ajoin siellä, emme olleet haastajia vaan ykkösiä. Me olimme se tiimi, jonka kaikki muut halusivat voittaa, Alonso väittää.

Alonson tilalle Ferrarille tuli Sebastian Vettel. Hänestä Alonsolla ei ole pahaa sanottavaa.

– Hän on nyt ihan hyvässä paikassa. Hän on nuori ja motivoitunut ja autokin tuntuu olevan aikamoisen hyvä.

Alonso ennustaa, että maailmanmestaruuksiin pystyvät tulevaisuudessa ainoastaan tehdastiimit.

– Trendi on selvästi se, että Mercedes, Ferrari, Renault ja Honda ovat niitä, jotka voivat voittaa mestaruuksia. Yksityistiimit eivät siihen tule pystymään.

– Moottoreilla on niin valtava merkitys nykyisin, että mekin tulemme taistelemaan vielä mestaruuksista McLaren-Hondalla ja niin tulee tekemään myös Renault, koska yksityistiimit eivät yksinkertaisesti tule menestymään, Alonso ennustaa.