Fernando Alonson mukaan ohittaminen on F1:ssä jo liiankin helppoa. Hänen mukaansa pelko siitä, että ohittaminen kaudella 2017 olisi hankalampaa, ei ole osuva syy perustella uusia sääntöjä.

Etenkin nykyisellä DRS-aikakaudella ohittaminen on tehty melko helpoksi, kunhan vain pääsee riittävän lähelle edellä ajavaa autoa suoralla. Alonso ei tästä pidä.

– Tätä on ehkä hiukan hankala selittää TV:n ääressä kisoja katsovalle yleisölle, mutta ohitukset eivät ole enää luonnollisia. Enää ei tarvitse hakea sitä oikeaa paikkaa ja oikeaa hetkeä ohittaa, Alonso sanoo.

Alonson mielestä ohittamiset eivät tarkoita sitä, että kilpailu olisi mielenkiintoinen.

– Esimerkiksi kausilla 2005 ja 2006, kun taistelin Michael Schumacheria vastaan Imolassa, oli koko kilpailussa ehkä 3-4 ohitusta, mutta silti ne olivat ihan huikeita ja jännittäviä taisteluja, yksiä parhaista kisoista.

– Ei meidän pitäisi miettiä liikaa mitään ohittamista ja sitä, kuinka helppo toista autoa on seurata. Silloin kun ne olivat paljon vaikeampaa kuin nyt, olivat kilpailut ihan mahtavia, Alonso väittää.

– Meidän pitää odottaa ja katsoa, mitä uudet säännöt tuovat. Mutta se on selvä, että autoista on tehtävä nopeampia ja show’sta parempaa. Minun mielestäni tarvitsemme vain nopeampia autoja, enemmän melua ja isoja nimiä taistelemaan mestaruudesta.