F1-talli Williamsin tekninen johtaja Pat Symonds uskoo kaikkien tallien olevan halukkaita toimimaan testaajina Pirellille, kun italialaismerkki aloittaa rengastestit ensi kautta silmällä pitäen.

Renkaat kokevat suuria muutoksia kaudeksi 2017, kun niiden kokoa ja koostumusta muutetaan. Kansainvälinen autoliitto FIA antoi aiemmin tällä viikolla Pirellille valtuudet testata tulevia renkaita käyttäen hyväksi kauden 2015 F1-autoja. Nyt Pirelli kartoittaa eri tallien mahdollisuuksia ryhtyä yhteistyöhön italialaismerkin kanssa.

Symondsin mukaan tallit ovat avuliaita auttamaan, mutta taustalla on oma etu.

– Hommahan etenee siten, että Pirelli tuo testipäivään vinon pinon erilaisia renkaita kysyen, mikä niistä tuntuu parhaimmalta. Parhaat valittuaan muutoksia tehdään niiden perusteella. On totta kai fakta, että kaikki tallit eivät välttämättä päädy samoihin renkaisiin parasta listatessaan. Siksipä on tärkeää päästä vaikuttamaan suuntaan, mihin renkaita kehitetään, Symonds toteaa Autosportille.

Symondsin mukaan tallien kannattaa uhrata resurssejaan Pirellin hyväksi.

– Se maksaa itsensä ehdottomasti takaisin. Pirelli on lisäksi lupautunut maksamaan jonkinnäköistä korvausta ajokilometreistä, mutta näistä asioista minulla ei ole esittää mitään tarkkaa laskua.