Williamsin suomalaiskuljettaja Valtteri Bottas myöntää, etteivät he olisi uskoneet keskikastin tallien olevan niin lähellä heitä, mitä ne olivat Melbournen avauskilpailussa.

Bottas ajoi itse kisan kahdeksanneksi, mikä oli 16. lähtöruudusta ihan hyvä suoritus. Kahdella viime kaudella Willaims on kuitenkin ollut valmistajien MM-sarjassa kolmas ja nyt tilanne näyttää huomattavasti tiukemmalta.

– Albert Parkin radan ominaispiirteet ja uusi sekava aika-ajosysteemi aiheuttivat sen, että todellisia voimasuhteita ei nähty. Mutta se on selvää, että Red Bull, Toro Rosso ja Force India ovat paljon lähempänä meitä, mitä kuvittelimme testien jälkeen, Bottas sanoo Crash.netille.

– En silti tosiaankaan halua yhden kilpailun perusteella vetää liian hätäisiä johtopäätöksiä. Katsotaan mitä tapahtuu Bahrainissa. Siellä on paljon normaalimpi ratakin. Mutta on selvää, että meidän on saatava vauhtia automme kehitystyöhön. Saamme Bahrainiin lisää kehitysosia, toivotaan, että niistä on apua.

– Saimme onneksi sentään molemmat Felipe Massan kanssa pisteitä avauskilpailusta, mutta itselleni kahdeksas sija ei todellakaan ollut tyydyttävä. Pisteet ovat silti aina pisteitä ja saattavat osoittautua kauden lopussa tärkeiksi, Bottas arveli.