F1-talvitestien päätyttyä jokainen lähes jokainen F1-media on pyrkinyt selvittämään seikkaperäisesti eri tallien voimasuhteet.

Kimi Räikkösen ajama koko testijakson nopein kierrosaika on kaikkien hyvässä tiedossa. Räikkönen ajoi aikansa kuitenkin ultrapehmeillä renkailla, joiden kuuluukin olla selkeästi sarjan nopeimmat. Esimerkiksi Ferrarin pahin kilpakumppani Mercedes ei kyseisellä rengasseoksella edes ajanut.

Moni media onkin pyrinyt suhteuttamaan kierrosaikoja antamalla jokaisesta rengasseoksesta ”tasoitusta” Pirellin ilmoittavien suorituskykyerojen mukaan. Motorsport.comin mukaan ultrapehmeät renkaat antavat yhdellä kierroksella 1,15 sekunnin edun pehmeisiin renkaisiin nähden.

Kun Räikkösen nopeimaan aikaan lisätään tämä erotus, ei hän enää olekaan nopein kuljettaja, vaan tuon tittelin saa itselleen Mercedeksen Nico Rosberg. Saksalaiskuljettaja kellotti pehmeällä rengasseoksella parhaimpansa aikaan 1.23,022.

F1-asiantuntija Jonathan Noble on kuitenkin tehnyt mielenkiintoisen havainnon Räikkösen toisesta kierroksesta.

Kaikkien hehkuttaessa vain Räikkösen testien nopeinta kierrosta on huomiotta jäänyt Räikkösen paras kierrosaika pehmeillä renkailla. Suomalainen kellotti torstaina ajan 1.23,009 joka on siis jopa Rosbergin parasta kierrosaikaa nopeampi.

Noble muistuttaa kuitenkin, että vaikka tämä tuokin analyyseissä Ferrarin aivan Mercedeksen kantaan tai jopa edelle, ei tästäkään pidä vetää liian suoria johtopäätöksiä. Rataolosuhteet vaihtelivat vuorokaudenajan ja jopa päivän mukaan rajusti, eikä tiedossa ole tallien käyttämiä bensakuormia ja moottorikarttoja.