Ferrari aikoo jatkaa kohutun Halo-ohjaamosuojansa testaamista tämänpäiväisissäkin testeissä, vaikka ratkaisu on kohdannut runsasta kritiikkiä F1-varikolla.

Ferrari keräsi huomion eilisissä testeissä Kimi Räikkösen ajovuorolla. Ferrarin ohjaamon ylle pultattu turvakaari oli ensimmäinen tositestiin joutunut ratkaisuehdotus parantaa kuljettajien turvallisuutta. Räikkönen itse kommentoi ratkaisun olleen ”ihan ok”, mutta moni muu ei jättänyt mahdollisuutta kommentoida ratkaisua huomiotta.

Lewis Hamilton oli yksi ratkaisun suurimmista kritisoijista. Hän kirjoitti sosiaaliseen mediaan tekstin, jonka mukaan kyseinen ratkaisu ei kuulu F1-sarjaan.

– Arvostan turvallisuuden eteen tehtäviä parannuksia, mutta tämänhetkinen tilanne on täydellinen. Tämä on rumimman näköinen formula koskaan, hallitseva maailmanmestari kirjoitti Instagramissa.

Ferrari aikoo kuitenkin jatkaa ratkaisun testaamista myös tänään Sebastian Vettelin ajovuorolla. Italialaistalli aikoo selvittää vielä mahdolliset näkyvyyteen vaikuttavat ongelmat, sillä turvaratkaisun keskipilari on suoraan kuljettajan edessä. Tutkinnassa ovat myös eri materiaaliratkaisut turvakaareksi.