Huomenna F1-sarjan johtoporras ja sarjan rengastoimittaja Pirelli ovat suuntaamassa rengasfirman kotikaupunkiin Milanoon keskustelemaan sarjan rengastilanteen tulevaisuudesta. Nyt tapaaminen on kuitenkin laajenutmassa laajemmaksi kokoukseksi F1-sarjaan kaudelle 2017 suunniteltujen sääntömuutosten tulevaisuudesta, kertoo motorsport.com.

Paikalla ovat ainakin F1-moguli Bernie Ecclestone sekä kansainvälisen autoliiton FIA:n puheenjohtaja Jean Todt. Myös Ferrari-pomo Sergio Marchionnen uskotaan osallistuvan. Kuljettajista paikalle on saapumassa ainakin Williamsin suomalaistähti Valtteri Bottas sekä tämän tallikaveri Felipe Massa. Myös Ferrari-pilotti Sebastian Vettel osallistuu ja mahdollisesti myös Mercedes-kuljettaja Nico Rosberg saattaa liittyä seuraan.

Ylimääräisen kokouksen taustallla on sarjaan kaudelle 2017 suunniteltujen sääntöuudistusten joutuminen vastatuuleen. Alunperin F1-autoista oli sarjan mielenkiinnon turvaamiseksi aikomus tehdä useita sekunteja nykyistä nopeampia, mutta Pirellin ja Mercedeksen kerrotaan vastustaneen suunniteltuja muutoksia, eikä lopullisista sääntömuutoksista olla päästy sopuun.

Yhteisymmärryksen saavuttamisella alkaa olla kiire: yhtenä takarajana sääntömuutosten voimaansaattamiselle kaudeksi 2017 on maaliskuun ensimmäinen. Sen jälkeen muutoksia voidaan tehdä enää tallien yksimielisellä päätöksellä.