F1-sarjaan vuosien tauon jälkeen tehdastalliksi palaavan Renaultin kilpailujohtaja Frederic Vasseurilla riittää uskoa tallin riveihin liittyvään entiseen McLaren-kuskiin Kevin Magnusseniin.

– Hänellä oli vahva kausi toissa vuonna McLarenilla ja hän näytti kykynsä jo juniorisarjoissa, kuten Formula Renault 3.5:ssä. Hän voi tavoitella voittoja ja mestaruuksia, sillä hänellä on lahjakkuutta, Vasseur kommentoi ESPN:lle.

Magnussenin ura on edennyt melkoista vuoritstorataa. Hän oli tulokaskaudellaan 2014 heti ensimmäisessä kilpailussaan hienosti toinen. Kauden päätteeksi Magnussenin pesti McLarenin kisakuljettajana kuitenkin päättyi Fernando Alonson vietyä tanskalaisen paikan. Välikauden jälkeen Magnussen sai kuitenkin ajopaikan Renaultilta tallin syrjäytettyä Pastor Maldonadon.

Vasseur uskoo, että välikausi sarjassa vain lisää Magnussenin menestysnälkää.

– Se, että hänellä oli puutetta kilometreistä viime vuonna, vain motivoi häntä. Se on tärkeää meille kaikille, sillä tiedämme, että 2016 ei tule olemaan helppo vuosi. Tiedämme mistä lähdemme, ja tarvitsemme Kevinin kaltaisia motivoituneita tyyppejä antamaan kaikkensa, Vasseur toteaa.

Magnussen komppaa Vasseurin näkemyksiä.

– Kausi 2014 oli mielestäni aika hyvä, kun katsotaan lopputuloksia. Oli raskasta tulla korvatuksi, vaikka korvaaja olikin todella kovatasoinen. Olen kilpaillut joka vuosi siitä saakka, kun täytin kuusi, eikä tämä todellakaan kuulunut suunnitelmiini. Olen todella motivoitunut nyt oltuani koko vuoden poissa. Olen kilpaillut koko ikäni ja olen todella nälkäinen kilpailemaan uudelleen ja vielä enemmän Renaultin kanssa, Magnussen sanoo.