F1-sarjaan on suunniteltu isoja sääntömuutoksia kaudelle 2017, joilla autoista on määrä tehdä useita sekunteja nopeampia kierrosta kohden. Nyt sääntömuutokset ovat kuitenkin olleet vastatuulessa muun muassa sarjan rengastoimittaja Pirellin ollessa epävarma kyvystään kehittää kasvaneita aerodynamiikkakuormituksia kestäviä renkaita riittävän nopeasti.

Seuraavan kerran asiaa pohditaan F1-sarjan strategiaryhmän kokouksessa kuun lopulla. Mukana strategiaryhmässä sarjan talleista ovat Ferrari, Mercedes, Williams, Red Bull, McLaren sekä Force India.

Sarjaan tehdastallina tulevalla kaudella palaavan Renultin pomo Cyril Abiteboul toivoo F1-sarjan sääntölaatijoiden pääsevän yksimileisyyteen ja kaudelle 2017 F1-sarjaan suunniteltujen isojen sääntömuutosten toteutuvan.

– Emme ole osa strategiaryhmää, joten emme osallistu kokoukseen. Mitäkö luulen siellä tapahtuvan? Suoraan sanoen, en tiedä. Pelkään vain, että saamme konservatiivisen ratkaisun ja yritämme välttää muutoksia, koska yleisesti ihmiset pelkäävät virheiden tekemistä, Abiteboul kommentoi ESPN:n mukaan.

Hän toivookin F1-sarjalta rohkeampia otteita sääntöjen toteuttamiseen.

– On olemassa tunne siitä, että F1 on uhattuna eri syistä ja me pelkäämme tehdä vääriä päätöksiä, joten emme tee päätöstä lainkaan. Minusta taas päätöksen tekemättä jättäminen voi itsessään olla huono päätös. Haluaisimme nähdä kunnianhimoa, rohkeita ihmisiä ja muutosta. Jos asiat menevät v*tuiksi, voimme aina korjata ne, Abiteboul paaluttaa.

Hän uskoo, että F1-sarjan pitäisi erota muista moottoriurheilusarjoista, ja polttoaineen ja renkaiden säästämisestä pitäisi päästä eroon.

– Ennen kestävyyssarjat ja F1 olivat selkeästi eri reunoilla, mutta nyt F1 on alkanut nojautumaan kestävyysajojen suuntaan houkutellakseen valmistajia mukaan. Meidän pitäisi kuitenkin pitää molempien alojen huipulla olevat moottoriurheiluluokat selkeästi erillään toisistaan. Kestävyysajoissa pitäisi olla kyse hyötysuhteesta ja teknologiasta, kun taas F1:ssä kuskien pitäisi hyökätä täysillä. Me haluamme nopeimmat autot ja nopeimmat kuljettajat, Abiteboul sanoo.

Renault-pomolla on kritiikin lisäksi joitain konkreettisia ehdotuksia sarjan parantamiseksi.

– On joukko asioita, joita meidän tulisi kokeilla. Esimerkiksi kisaviikonlopun formaatin muuttaminen. Jos se ei toimi, voimme aina palata vanhaan malliin. On olemassa joukko hyviä asioita: autojen tekeminen nopeammaksi ja sen huolehtiminen, että kuskien ei tarvitse säästellä renkaita, Abiteboul summaa.