Öykkärimäisenä playboyna tunnettu Flavio Briatore vakuuttaa, että hänellä ei ole mitään aikeita palata takaisin formulamaailmaan.

Briatore toimi Renaultin tallipäällikkönä 2000-2009. Hänen uransa päättyi surulliseen toimintakieltoon, kun Briatoren todettiin ns. crash-gatessa määränneen Nelson Piquet jr:n ajamaan seinään, että Fernando Alonson MM-saumat paranisivat kaudella 2008. Briatoren toimintakielto on sittemmin purettu ja Renault palaa tällä kaudella tehdastiimiksi. Onko myös Briatore palaamassa?

– En. Minä en todellakaan kaipaa sitä. Kaipaan vain entisaikojen formula ykkösiä. FIA ei ollut aikanaan tyytyväinen, kun me Renaultilla olimme liian ylivoimaisia. Sitten alettiin tehdä kaikenlaisia uusia sääntöjä. Jos F1 olisi jatkunut sellaisena kuin se oli 2000-luvun alkupuolella, laji olisi vahvasti voimissaan, Briatore sanoi Arabian Business –lehdelle.

– Nyt laji on sellainen, mitä insinöörit pelaavat ”playstationeillaan”. Fanit ja show on unohdettu, eikä F1 enää kiinnosta ihmisiä. Uskon silti, että laji muuttuu vielä paremmaksi, sen on pakko. Tällä nykysysteemillä se ei nimittäin kehity yhtään mihinkään, Briatore ärisi.