Kahdella viime kaudella F1-sarjan parhaat voimanlähteet valmistanut Mercedes lupaa sen asiakastallien saavan käyttöönsä viimeisimmät kehitysversiot tulevan kauden avausosakilpailuun.

Emotalli Mercedes on voittanut kahdella viime kaudella kuutta vaille kaikki osakilpailut. Myös saksalaismerkin voimanlähteisiin uskovat asiakastallit ovat pärjänneet mukavasti. Kaudella 2016 Mercedeksen moottoreita käyttävät Williams, Force India ja Manor.

Johtotähti esitteli viime kauden loppupuolella uuden kehitysversion voimanlähteestään, mutta se ei antanut sitä asiakastalliensa käyttöön resurssipulaan vedoten.

Mercedeksen voimanlähdeyksikön johtaja Andy Cowell vakuuttaa kuitenkin tulevalla kaudella asiakastallien saavan uusimman moottoriversion käyttöön jo kauden avausosakilpailussa.

– Kaikilla asiakastalleillamme tulee olemaan täsmälleen sama versio kuin emoyhtiökin autoissa kauden avausosakilpailussa. Kaikki kahdeksan varustamaamme autoa omaavat saman moottoripotentiaalin, mistä on hyötyä myös meille kehitystyössä, Cowell toteaa Autosportille.

Uutisesta on varmasti iloa myös Williamsin Valtteri Bottakselle, joka metsästää uransa avausvoittoa. Cowellin puheiden perusteella se ei tule jäämään ainakaan moottorista kiinni