Carlos Sainz jr uskoo, että hänen ja tallikaverinsa Max Verstappenin keskinäinen kilpailu siivittää Toro Rossoa yhä ylemmäs tulevan kauden MM-taistelussa.

Toro Rosso oli viime kaudella valmistajien MM-sarjassa seitsemäs. 21-vuotias Sainz ja 18-vuotias Verstappen ajoivat molemmat debyyttikautensa kuninkuusluokassa viime vuonna. Etenkin Verstappenin kykyjä epäiltiin ennen kauden alkua rajusti. Hän oli kuitenkin MM-pisteissä 12:s kerättyään 49 pistettä. Suut menivät tukkoon.

– Tiesin että Max on valmis formula ykkösiin. Sanoin jo ennen viime kautta, että olemme samassa veneessä, taistelemassa samoista sijoista, Sainz kertoo Autosportille.

– Minulla ei ole koskaan ennen ollut tallikaveria, jonka data näyttää niin samanlaiselta kuin omani. Kaikki tuntuu menevän tismalleen samalla tavalla, joka ikinen mutkakin. Opimme toisiltamme koko ajan ja samalla potkimme toisiamme eteenpäin. Uskon että tämä tekee meistä ensi kaudella entistä parempia.

Kausi alkaa maaliskuun lopussa ja sitä ennen ajetaan talvitestit.

– Talvi on erittäin tärkeä. Silloin analysoidaan kaikki uudistukset, mitä autoon on tehty. Aiemmin olen pystynyt kehittymään joka vuosi melkoisen loikan. Teen kaikkeni, että niin käy tälläkin kaudella, Sainz sanoo.