Kansainvälisen autoliiton FIA:n johtaja Jean Todtin mielestä F1-sarjan ylivoimaisen hallitsijan Mercedeksen arvosteleminen on saavuttanut jo epäreiluja piirteitä.

Saksalaismerkki on hallinnut sarjaa viimeisen kahden kauden ajan pökerryttävällä tavalla. Kahden kauden aikana talli on voittanut kuutta kilpailua vaille kaikki koitokset, eivätkä kilpailijat ole pystyneet haastamaan tallia pitkässä juoksussa.

Mercedeksen on kritisoitu tappavan lajin mielenkiinnon dominoinnillaan. Todtin mielestä saksalaistallia pitäisi kuitenkin myös ymmärtää.

– Meidän täytyy hyväksyä, että dominointia on osa tätä lajia. Sitä on muissakin lajeissa, kuten tenniksessä, jalkapallossa ja yleisurheilussakin. Miksi emme siis jo oletusarvoisesti oleta jonkun hallitsevan? Lajimme piirissä vallitseva negatiivinen ilmapiiri on uskomattoman epäreilua Mercedestä kohtaan. Rakentavan kritiikin voisikin hyväksyä, Todt lataa Autosportille.

Todt johdatti itse aikoinaan Ferrarin vastaavanlaiseen dominanssiin 2000-luvun alkuvuosina. Ranskalainen veti myös Peugeotin hallintakautta rallimaailmassa 1980-luvulla.

– Olisin tietenkin iloinen, jos useampi talli pystyisi taistelemaan voitoista, mutta ei sellaista tule koskaan tapahtumaan. Siitä syystä neuvottelemme koko ajan tehdäksemme lajista paremman ja tasapuolisemman, Todt toteaa.