Formula ykköset ovat saaneet viime vuosina kovaa kritiikkiä tylsistä kisoista ja huonontuneesta showsta. F1:ssä menneiden vuosikymmenten legendaarisina aikoina kilpaillut vuoden 1978 maailmanmestari Mario Andretti ei kuitenkaan niele kritiikkiä.

– Aina riittää niitä, jotka sanovat että ennen oli paremmin. Mutta minä katson aina eteenpäin. F1:n loiston ajat ovat nyt. Nautin lajin suuresta suosiosta ympäri maailman ja rajoilla olevasta teknologiasta, Andretti kommentoi Inautonews.comin mukaan.

Andretti sanookin, että häm kilpailisi mielellään nykyformuloissakin. Hän myös haluaa sanoutua irti nykykuskien vähättelystä.

– Aikaisempina vuosina näimme joitakin ikonisia hahmoja ja hienoja ajajia, mutta pidän siitä, kuinka kaikki on kehittynyt. Antaisin mitä vain, jos voisin olla 30 vuotta nuorempi ja kilpailla nyt, 75-vuotias ex-kuski toteaa.

– Nykyajan mestarit olisivat mestareita myös muilla vuosikymmenillä, ja toisinpäin. Ainoa ero on, että nyt radat ja autot ovat turvallisempia, Andretti jatkaa.

Hänkin kuitenkin kannattaa F1-sarjaan esitettyjä muutoksia pitävämmistä renkaista ja tehokkaammista moottoreista.

– Kuka hyvänsä kuljettaja sanoo, että haluaa lisää tehoa. Myös fanit rakastaisivat nähdä nopeampia autoja, ja emme saa unohtaa heitä, sillä he ovat lajille tärkeitä. Nyt on puhuttu siitä, että autoista saataisiin vaikeampia ajettavia. Se lisäisi mielenkiintoa ja toisin kuljettajien lahjakkuutta paremmin esiin, Andretti toteaa.