Brittijulkaisu Autosport on listannut tuoreimmassa numerossaan kaksikymmentä mielestään parasta kuljettajaa F1-sarjan historiasta, jotka eivät koskaan saaneet tuulettaa GP-voittoa urallaan.

Listan ykköseksi lehti rankkaa 1950-luvulla kilpailleen ranskalaisen Jean Behran, jonka F1-ura oli värikäs. Nopea ranskalainen eli vauhdista, mutta liian usein hän sattui vääriin talleihin. Hän ei koskaan pystynyt lunastamaan huikeaa potentiaaliaan.

Behra menetti suuren mahdollisuutensa Ferrarilla ajauduttuaan nyrkkitappeluun tallipäällikkönsä kanssa. Vain kuukausi myöhemmin hän menehtyi ajettuaan ulos Porschellaan F1-sarjan täytelähdössä.

Listalla on myös kaksi suomalaista, JJ Lehto ja Mika Salo. Molempien tarinat ovat tuttuja F1-faneille. Lehto sai suuren tilaisuutensa Benettonilla 1994, mutta vakava, lähes elämän päättänyt testionnettomuus murskasi Lehdon mahdollisuudet. Toipilaana takaisin kilparadoille palannut Lehto ei koskaan saanut tallin täyttä tukea, sillä Benetton toimi täysin Michael Schumacherin ehdoilla. Lehto osoitti myöhemmin rattitaituruutensa saavuttamalla runsaasti menestystä rata- ja kestävyysautoilun puolella.

Mika Salo olisi voinut voittaa Saksan GP:n 1999, mutta tuolloin Schumacherin sairasloman tuuraajana toiminut suomalainen ohjeistettiin päästämään mestaruudesta taistellut tallitoveri Eddie Irvine ohitseen. Irvine ei lopulta onnistunut voittamaan mestaruutta, joten kiltisti käskyjä totellut Salo voi jossitella valintaansa. Hän on kuitenkin useaan otteeseen ilmaissut toimineensa vain ainoalla mahdollisella tavalla. Niskurointi olisi johtanut satavarmoihin potkuihin ja F1-uran päättymiseen.

Autosportin lista kokonaisuudessaan:

1. Jean Behra
2. Chris Amon
3. Jean-Pierre Jarier
4. Stefan Bellof
5.Martin Brundle
6. Nick Heidfeld
7. Derek Warwick
8. Andrea de Cesaris
9. Tony Brise
10. Stuart Lewis-Evans
11. Tom Pryce
12. Peter Arundell
13. Jules Bianchi
14. Stefan Johansson
15. Mika Salo
16. Stefano Modena
17. Teo Fabi
18. Piers Courage
19. JJ Lehto
20. Eddie Cheever