Alain Prost puolustaa formula ykkösten hybridiaikakautta ja V6 turbomoottoreita. Siitäkin huolimatta, että hänen oma tiiminsä Renault on ollut suurissa vaikeuksissa koko tämän ajan.

– Mennään pari vuotta ajassa taaksepäin. Kaikilla isoilla autonvalmistajilla oli hyvin lähelle samanlaiset V8-moottorit. Silloin he sanoivat, että lopettaisivat F-ykkösissä, jos eivät saisi näyttää osaamistaan sillä alueella, millä on autonmyynnin kannalta merkitystä. Jokainen haluaa todistaa olevansa kilpailijoitaan parempi, sanoo Prost Auto Motor und Sport –lehdessä.

– Paljon on valitettu Mercedeksen ylivoimasta. Mutta ollaan rehellisiä: he ovat tehneet työnsä parhaiten ja ansaitsevat menestyksensä. F1:ssä on vain joskus myönnettävä, että toinen on parempi, Prost muistuttaa.

Samaan hengenvetoon Prost tosin kritisoi nykysääntöjen lukuisia rajoituksia.

– Menneisyydessä oli mahdollista korjata kaikki ongelmat viikossa. Sitten mentiin testiradalle. Nyt on aivan liikaa kieltoja ja rajoituksia.

Vaikka monet haluaisivat möyryävät V8-koneet takaisin, Prost ei kuulu tähän koulukuntaan.

– Minusta se olisi väärä signaali. Formula ykkösten on oltava uuden teknologian aallonharjalla. Mutta ehkä joku kompromissi olisi mahdollisen sen väliltä, mitä fanit haluavat ja mitä autotehtaat haluavat, Prost arvelee.