Ratamoottoripyöräilijä Mika Kallion mielestä moottoriurheilu ei nauti Suomessa ansaitsemaansa huomiota.

Kallio antoi haastattelun mietteistään Ylelle, minkä lisäksi hän avautui myös Facebook-sivuillaan, jossa hän tsemppasi endurossa MM-kultaa napannutta Eero Remestä.

– Paljon onnea Eero Remekselle Vuoden Urheilija – äänestykseen, toivottavasti Enduron MM-kulta E1-luokassa saa osakseen ansaitsemansa arvostuksen. Taitaa valitettavasti kallistua toiveajattelun puolelle, sillä aiempien moottoriurheilun MM-mitaleiden painoarvo on ollut vähäinen tässä arvonnassa, Kallio toteaa Facebook-sivuillaan.

Kallion mielestä laji ansaitseekin enemmän näkyvyyttä suomalaisessa mediassa. Hän haluaisi myös median ottavan roolia muutoksessa.

– Toivotamme toimittajat tervetulleeksi varikoille ja kisoihin tutustumaan lajeihin, joissa mustikkakeitto ei virtaa ja räkä roiku poskella, mutta työn määrä kansainväliseen menestykseen on hirmuinen.

Kallio on itse saalistanut urallaan neljä MM-mitalia, kolme hopeista ja yhden pronssisen. Tulevalla kaudella hän jättää kisahommat väliin toimien KTM:n virallisena testikuljettajana.

Paljon onnea Eero Remekselle Vuoden Urheilija – äänestykseen, toivottavasti Enduron MM-kulta E1-luokassa saa osakseen…

Posted by Mika Kallio on Tuesday, 12 January 2016