Red Bullin tallipäällikkö Christian Horner vakuuttaa tallillaan olevan pomminvarma sopimus Renault’n kanssa, eikä ranskalaismerkin mahdollinen Lotus-kauppa tai sen peruuntuminen tule vaikuttamaan kaksikon yhteistyöhön.

Renault ei ole vieläkään varmistanut jo kuukausia pöydällä ollutta Lotus-kauppaansa, sillä se taistelee F1-pomo Bernie Ecclestonen kanssa lisätuloistaan. Renault kokee olevansa oikeutettu saamaan ”bonusrahoja” F1-talleille jaettavast potista historiallisen merkityksensä takia. Samaa erityiskohtelua saavat jo tällä hetkellä Ferrari, Williams, McLaren sekä vahvat F1-vaikuttajat Mercedes ja Red Bull.

Ecclestone on jättänyt viimeisen tarjouksensa, ja Renault’n pääjohtaja Carlos Ghosnin uskotaan päättävän tänään, hyväksyykö hän tarjouksen. Mikäli vastaus on kielteinen, peruuntuu tallin Lotus-kauppa ja koko merkki saattaa poistua F1-sarjasta.

Horner ei ole huolissaan tallinsa puolesta, vaikka pahin kauhuskenaario tapahtuisikin. 2010-2014 kuljettajien ja valmistajien mestaruudet pokannut itävaltalaistalli myönsi viime viikolla jatkaavansa Renault’n moottoreilla ensi kaudellakin.

– Meillä on sopimus ensi kaudesta, ja toivottavasti voimme julkaista sen yksityiskohdat jo tällä viikolla. Viime aikoina liikkeellä on ollut jopa pelottavan paljon asioita, eikä minulla ole vapautta kertoa aivan kaikkea. Jutut tulevat kuitenkin vielä näkemään päivänvalon, Horner lupaa Autosportille.