Red Bullin F1-tallin tallipomo Christian Horner uskoo vasta päättynyttä kautta suvereenisti dominoineen Mercedeksen ylivallan jatkuvan vastaisuudessakin.

– Säännöt ovat hyvin samanlaiset ensi vuonna ja epäilemättä Mercedes tulee jatkamaan dominointiaan. Ero muihin on niin iso, Horner toteaa ESPN:lle.

– Se on valtava välimatka mille hyvänsä tallille umpeen kurottavaksi. En tiedä, millaisia kertoimia vedonvälittäjillä on, mutta todennäköisyyys sille, että joku lyö Mercedeksen ei ole kovin kummoinen, tallipäällikkö lisää.

Hän toteaa yhden tallin dominoinnin olevan pahasta lajille. Vaikka hänen itsensä tallissa ajanut Sebastian Vettel vei kuljettajien maailmanmestaruuden neljästi peräkkäin nimiinsä kausilla 2010-2013, hän sanoo sen olleen eri asia.

– Jatkuva voittaminen on vaikeaa missä hyvänsä urheilulajissa. Olimme osallisena sellaisessa itsekin, mutta emme kokeneet menestyksen pitkittymistä. Kaksi maailmanmestaruuksistamme ratkesi vasta viimeisessä kisassa ja emme koskaan vieneet ykkös- ja kakkossijaa maailmanmestaruustaistelussa. Uskon, että tällainen yllätyksettömyys ajaa yleisön pois lajin parista ja asialle pitäisi tehdä jotain, Horner analysoi.

Hän kritisoikin ainoastaan omaa etuaan ajavia talleja.

– En usko, että kukaan haluaa nähdä Fernando Alonsoa vain osallistumassa. Haluamme nähdä hänet kilpailemassa. Haluamme nähdä Daniel Ricciardon kilpailemassa. Haluamme nähdä Sebastian Vettelin kilpailemassa Lewis Hamiltonia ja Nico Rosbergia vastaan. Siihen ei koskaan päästä, sillä lajissa on liikaa itsekeskeisyyttä. Sääntöjen laatijan ja hallinnollisten elinten on luotava parempia sääntöjä, jotta saisimme todellista kilpailua, Horner summaa.