Abu Dhabin GP-kisa tulee olemaan, kuten Suomen lehdistössä on laajalti muistutettu, SM-finaali Ferrarin Kimi Räikkösen ja Williamsin Valtteri Bottaksen välillä. Ennen F1-kauden päätöskisaa kaksikon välillä on vain yksi piste jälkimmäisen eduksi.

Räikkösellä on ollut harvemmin tapana korostaa julkisesti minkään mestaruutta vähäisemmän sijoituksen arvoa, mutta rehellisyyden nimissä on aika vaikea uskoa, että tulevan kisan sujuminen sarjasijoituksen kannalta olisi hänelle yhdentekevä kysymys.

Neljäs sija on tällä kertaa nimittäin varsin merkityksellinen (ja jos sitä ei sellaiseksi koe, niin aika työpaikanvaihdolle on kypsä).

Bottaksella on tilaisuus lyödä sarjassa yksi nopeampi auto – siis Räikkösen – mikä olisi ilman muuta sulka hänen hattuunsa.

Vastaavasti toiselle osapuolelle kyseessä on torjuntataistelu, joka ratkaisee sen, häviääkö hän pisteissä tallikaverinsa lisäksi yhdelle hitaammalle autolle. Jotta asia ei pääse unohtumaan myös Felipe Massalla on yhä aritmeettinen mahdollisuus sekä neljänteen että viidenteen sijaan.

Katsojien kannalta tilanne on mitä parhain. Räikkönen on voittanut Abu Dhabin kisan kertaalleen F1-paluunsa jälkeen, eikä Ferrarilla ilmeisiä heikkouksia ole tällä kaudella ollut. Williams puolestaan oli jopa voittotaistelussa Yas Marinassa viime vuonna Massan voimin.

Rata ei ehkä profiililtaan kaikkein orgaanisin ole, mutta kilpailullisesti odotettavissa pitäisi olla hyvät mahdollisuudet molemmille suomalaisille. Toivottavasti jännitettä nähdään radalla ja sen ulkopuolella.

Olli Kuitunen