Sauberin tallipäällikkö Monisha Kaltenborn ei usko kaavaillun yksityisen moottorinvalmistajan saapuvan koskaan F1-sarjaan.

F1-sarja kartoittaa parhaillaan mahdollisuutta päästää mukaan F1-ympyröihin kokonaan uusi moottorintoimittaja, joka tarjoaisi asiakastalleille käyttöön nykyistä huomattavasti edullisemmat voimanlähteet. Moottorit olisivat rakenteeltaan erilaisempia, eikä niissä olisi esimerkiksi kallista energiankeräysjärjestelmää.

Kansainvälisen autoliiton FIA:n tietoon on tullut pari tarjouksen jättänyttä moottorinvalmistajaa, mutta tilanne on vielä täysin ideantasolla. FIA rupeaa nyt selvittämään, miten asiaa lähdetään viemään eteenpäin.

Kaltenborn, jonka talli käyttää Ferrarin voimanlähteitä maksaen niistä kymmeniä miljoonia, ei ole kovin luottavainen idean läpimenon suhteen.

– Järkisyistä haluaisin totta kai edullisempia moottoreita. Mutta meidän ei pitäisi nyt keskustella asiasta, koska se on täyttä ajanhukkaa ja koska meillä ei ole mitään tietoa tai takeita, että idea tulee koskaan toteutumaan, Kaltenborn toteaa Autosportille.

Kaltenborn epäilee myös suuresti, pystyykö erilaisella tekniikalla ryyditetty asiakasmoottori vastaamaan suorituskyvyssä nykyisille V6 hybriditurboille.

– Jos tästä todella tulee jotain vakavaa, haluan kuulla asianomaisilta lisätietoja. Mutta jos ei, haluan meidän keskittyvän tuomaan alaspäin nykyisten voimanlähteiden hintoja.

Kaltenborn on puhunut useaan otteeseen kovaan ääneen nykyisten voimanlähteiden kalleudesta.