F1-autoihin puuhataan suuria muutoksia kaudeksi 2017, kun tulevaisuuden kilpureista halutaan tehdä peräti viisi-kuusi sekuntia nykyistä nopeampia.

Sääntöjenlaatijat eivät ole vielä päässeet yhteisymmärrykseen keinoista, joilla autoista saataisiin nopeampia. Varteenotettavimpina keinoina pidetään autojen uudelleensuunnittelua aerodynamiikan osalta leveämpiä ja tuumakooltaan suurempia renkaita, jotka antaisivat nykyisiä renkaita paremman pidon.

Pirelli-pomo Paul Hembery uskookin kumeista löytyvän ratkaisun nopeusvaatimuksiin.

– Voimme parantaa suorituskykyä, jos niin vaaditaan. Pelkästään renkaiden kokoa muuttamalla saadaan pari sekuntia kierrosajoista pois. Kunnollisella testiohjelmalla pystymme luomaan renkaita, jotka tiputtavat ajasta pois kaikkiaan jopa neljä sekuntia, Hembery kertoo Autosportille.

Hän ei halua lähettää merkkiään kuitenkaan soitellen sotaan. Hän vaatii Pirellille mahdollisuutta testata uusia renkaitaan etukäteen autolla, joka on rakennettu uusien sääntöjen mukaisesti pelkästään italialaismerkin testikäyttöön.

– Se olisi halpa vaihtoehto kaikille. Antamalla meille mahdollisuuden testityöhön säästyvät tallit meidän pussiimme testaamisesta.