Viime vuonna ajettu Venäjän GP oli ensimmäinen itänaapurissamme järjestetty F1-osakilpailu. Myös talviolympialaisia 2014 isännöinyt Sotshin kaupunki järjesti fasiliteeteiltaan yhden kaikkien aikojen hulppeimmista F1-osakilpailuista.

Mercedes oli tuttuun viime kauden tapaansa kovassa vedossa myös Venäjän kaikkien aikojen ensimmäisessä osakilpailussa. Lewis Hamilton ja Nico Rosberg nappasivat kaksi ensimmäistä sijaa sekä aika-ajoissa että itse kilpailussa.

Varsinkin Hamiltonin tahti oli kylmäävää. Hän oli ykkönen jokaisessa vapaissa harjoituksissa, aika-ajoissa ja itse kilpailussa, jossa hän myös johti kisaa joka kierroksen päätteeksi. Täydellisen suorituksen onnistui kuitenkin pilaamaan Williamsin Valtteri Bottas, joka nappasi uransa ensimmäisen nopean kierroksen brittikuskin nenän edestä. Suomalaisen sunnuntai sujui muutenkin loistavasti. Hän kiidätti Williamsinsa kolmantena ruutulipulle.

Mercedeksen kylmäävästä vauhdista viime vuonna antoi osoituksen myös Rosberg, joka raivasi tiensä kisan viimeiseltä sijalta toiseksi. Saksalainen teki jarrutusvirheen jo kisan avausmutkassa tuhoten renkaansa. Pysähdyttyään ensimmäisellä kierroksella renkaanvaihtoon nosti Rosberg itseään pikku hiljaa kohti kärkeä, mutta toinen sija oli parasta mitä hän pystyi saavuttamaan. Rosbergin 52 kierroksen mittainen ajorupeama samalla rengassetillä oli myös viime kauden pisin yhtenäinen ajosuoritus.

Tänä vuonna kyseinen tuskin toistuu. Pirelli tuo kuluvana viikonloppuna käytävään kilpailuun kaksi pehmeintä rengasseostaan. Viime vuonna ajot suoritettiin astetta kovemmilla rengasseoksilla.